De straat dankt zijn naam aan het maatwerkbedrijf dat er gevestigd is. In 1963 werd de wet op de sociale reclassering voor mindervaliden gestemd. Organisaties die personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk stellen kunnen hiervoor overheidssteun ontvangen. Van bij de start in 1964 is Bewel (Beschermde Werkplaatsen Limburg) een pluralistische vereniging, haar vertegenwoordigers komen zowel uit de private als publieke instanties. Confessionele of politieke overtuigingen spelen geen rol, de sociale doelstelling staat centraal. De vestiging in Sint-Truiden kwam er in de jaren 1970. Sinds de wetwijziging van 2017 is Bewel een maatwerkbedrijf.
Uitzonderlijk bleven persoonlijke toegangskaarten bewaard, met portretfoto, voor de prestigieuze Provinciale Tentoonstelling op de terreinen tussen station en stadspark in de zomer van 1907.
Jozef Govaerts (1864-1931), winkelier-handelaar, vastgoedeigenaar en gemeenteraadslid, was één van de commissarissen van de ‘expo’. Hij bezorgde zijn gezinsleden toegangsabonnementen. De normale inkomprijs was 1 frank. Abonnementen kostten 10 frank en schoolgaande kinderen onder begeleiding betaalden een halve frank. Tegen eind augustus werd de abonnementsprijs gehalveerd tot 5 frank.
(Replica uit de collectie Jo Van Mechelen)