Jean Guillaume De Jongh werd op 2 januari 1840 in Sint-Truiden geboren als zoon van handelaar Arnold Grégoire en Anna Marie Steukers. Willem De Jongh was schepen van openbare werken van 1876 tot 1906. Tijdens zijn beleid werd de infrastructuur van de stad klaar gemaakt voor de 20ste eeuw: de aanleg van het stadspark, de riolering, de waterleiding, de gasverlichting, het slachthuis, het nieuwe stationskwartier, het klein park en de Trudowijk op het terrein van de gesloopte volkse Hellewijk, kwamen onder zijn beleid tot stand. Daags na zijn overlijden op 28 december 1906 besliste de gemeenteraad de vroegere Koestraat, waar hij woonde, naar hem te noemen.
Die vroegere Koestraat, in het Frans Rue des vaches, is eigenlijk een onjuiste vertaling naar het Nederlands van de volkse naam Cuystroot. Cuy is inderdaad meervoud, en dus: koeien. Hier betekent cuy echter kleigrond, waarmee men pannen en stenen bakte. De nabijgelegen Tichelrij verwijst eveneens naar het bakken van tegels. Tijdens het ancien regime was dit een arme buurt, tegen de stadsomwalling, vandaar ook de aanwezigheid van de bedelorde van de cellebroeders.
Sint-Truiden 24.11.1866 Sint-Truiden 21.02.1953 Marie Barbe Leontine Joris
Zoon van bakker Pierre en Victorine Robie . Onderwijzer normaalschool Sint-Truiden 1886, leraar basisschool Broeders van Liefde. Hoofdonderwijzer, organist hoofdkerk, dirigent, componist. Tongersesteenweg. Schoonvader van schoolhoofd Malcorps . Stichter zang- en toneelvereniging ‘De Vreugdegalm’ 1897 . Muziek voor een 20-tal zangspelen , meestal op tekst van Arie Entbroukx. Ook muziek voor werken van Jerôme Van Crayeveld, Jan Wellens en Oscar Festraets .